facebook

Kolejny przepis na wafel, tym razem jest to wafel przekładany dżemem, masą i biszkoptami. Takie urozmaicenie słodkie.

Wafel przekładany biszkoptem i masą

3/4 szkl cukru  /  1 szkl mleka  10 dag wiórków kokosowych  2 łyżki kakao  20 dag masła  powidła śliwkowe  2 wafle  1 op. podłużnych biszkoptów

Mleko zagotować z cukrem, kokosem i kakao. Przestudzić, partiami  dodawać masło i miksować.
Jeden wafel smarujemy powidłami, przykrywamy drugim waflem. Smarujemy 1/2 masy, wykładamy biszkopty. Smarujemy resztą masy i przykrywamy kolejnym waflem. Smarujemy go powidłem i przykrywamy czwartym waflem. Dociskamy i
odstawiamy na min. godzinę w chłodne miejsce.

Categories: Bez pieczenia, Ciasta

2 Responses so far.

  1. Magda pisze:

    Bardzo smakowicie wygląda to urozmaicenie (: Pozdrawiam.

  2. Kasia pisze:

    Chyba sprawdze, czy jeszcze maja wafle w okolicznym sklepie!
    :)

Leave a Reply



− pięć = 2