facebook

Bardzo prosty i tani obiad. Naleśniki nadziane smażonymi pieczarkami, z plastrem wędliny. Polane sosem śmietanowo-serowym i zapieczone.

nalesniki_z_szynka_i_pie_gotowe1

Ciasto:  20 dag mąki  /  2 jajka  /  1 szkl mleka  /  ok. 1 szkl wody  /  1 łyżka topionego masła  łyżeczka cukru  /  szczypta soli  Nadzienie:  50 dag pieczarek  8-10 dużych plastrów szynki  /  1 łyżka masła  sól, pieprz  dodatkowo: 1 szkl. śmietany  15 dag sera żółtego

Z ciasta usmażyć naleśniki.

Pieczrki umyć, pokroić w cienkie plastry, podsmażyć na maśle, doprawić. Na naleśnikach położyć po plastrze szynki, na tym rozłożyć pieczarki, ciasno zwinąć. Rulony ułożyć w żaroodpornym natłuszczonym naczyniu.

Śmietanę wymieszać ze startym serem, polać naleśniki i zapiec ok. 15 min w 200 st. C.

Categories: Dania mączne

Leave a Reply



9 + osiem =