facebook

Smaczna tortilla nadziana warzywami. Wszystko co chcemy można dać do środa, całe bogactwo wiosenno-letnio-jesiennych dobrodziejstw jakie daje nam ziemia.

tortilla warzywna z awokado_gotowe1

 4 tortille  /  3 pomidory  1 czerwona cebula  /  15-20 dag sera żółtego  /  1 awokado  /  kilka liści bazylii  /  garść zielonych liści (dowolnej sałaty czy np. szpinak, jarmuż)  /  pieprz, sól

Pomidory pokroić na plasterki, ułożyć je w równym rzędzie na środku każdej tortilli, tak, żeby plasterki lekko nachodziły na siebie. Na pomidorach rozłożyć posiekaną cebulę, górę posypać startym serem. Najlepiej robić to na blasze z piekarnika, żeby nie musieć przenosić już tortilli. Tortille zapiec w piekarniku, ale tylko do momentu, aż ser zacznie topnieć (kilka minut). Gorące tortille przełożyć na talerze, na serze ułożyć plasterki awokado, posypać pieprzem i solą, ułożyć liście bazylii. Na górę rozłożyć zieleninę (tzn. sałatę czy szpinak, u mnie był burak liściowy, jarmuż  i szpinak – wszystko to uprawiam na tarasie w skrzynkach), zawinąć tortillę, przekroić na pół i gotowe!

tortilla warzywna z awokado_gotowe2

tortilla warzywna z awokado_gotowe3

tortilla warzywna z awokado_gotowe4

Źródło: Opanuj swój metabolizm

Categories: Jarskie, Przekąski

One Response so far.

  1. Fantastyczna propozycja. Dodała bym jeszcze tylko jakiś pyszny sos jako dodatek :)
    Zapraszam na najnowszy przepis z makaronem

Leave a Reply



× 7 = czterdzieści dziewięć