Smaczna tortilla nadziana warzywami. Wszystko co chcemy można dać do środa, całe bogactwo wiosenno-letnio-jesiennych dobrodziejstw jakie daje nam ziemia.
4 tortille / 3 pomidory / 1 czerwona cebula / 15-20 dag sera żółtego / 1 awokado / kilka liści bazylii / garść zielonych liści (dowolnej sałaty czy np. szpinak, jarmuż) / pieprz, sól
Pomidory pokroić na plasterki, ułożyć je w równym rzędzie na środku każdej tortilli, tak, żeby plasterki lekko nachodziły na siebie. Na pomidorach rozłożyć posiekaną cebulę, górę posypać startym serem. Najlepiej robić to na blasze z piekarnika, żeby nie musieć przenosić już tortilli. Tortille zapiec w piekarniku, ale tylko do momentu, aż ser zacznie topnieć (kilka minut). Gorące tortille przełożyć na talerze, na serze ułożyć plasterki awokado, posypać pieprzem i solą, ułożyć liście bazylii. Na górę rozłożyć zieleninę (tzn. sałatę czy szpinak, u mnie był burak liściowy, jarmuż i szpinak – wszystko to uprawiam na tarasie w skrzynkach), zawinąć tortillę, przekroić na pół i gotowe!
Źródło: Opanuj swój metabolizm
Fantastyczna propozycja. Dodała bym jeszcze tylko jakiś pyszny sos jako dodatek 🙂
Zapraszam na najnowszy przepis z makaronem