facebook

Nietypowe troszkę wykorzystanie krewetek:) Mąż zajadał ze smakiem:) Do tego sosik czosnkowy.

nalesniku_z_krewetkami_gotowe1

naleśniki: 1,5 szkl mąki  1 szkl mleka  /  ok. 1 szkl wody  /  1 jajko  /  2 łyżki masła  /  1/2 łyżeczki soli

nadzienie: 50 dag krewetek koktajlowych (mogą być mrożone)  /  3 ząbki czosnku   /  3 łyżki masła  /  5 łyżek jogurtu nat.  /  5 łyżek majonezu  /  koperek  /  sól, pieprz

Masło roztopić. Dodać do pozostałych składników ciasta naleśnikowego i dokładnie wymieszać. Smażyć naleśniki i trzymać w ciepłym miejscu.

Na większej patelni roztopić masło, podsmażyć przeciśnięty czosnek (2 ząbki). Dodać krewetki, sól, pieprz, smażyć 5 min.

Majonez wymieszać z jogurtem, dodać przeciśnięty ząbek czosnku i posiekany koperek, doprawić solą i pieprzem. Połowę sosu wymieszać z krewetkami. Nakładać nadzienie na naleśniki, zwijać w rulony i podawać od razu polane resztą sosu.

Categories: Dania mączne, Dania rybne

Leave a Reply



× 4 = dwanaście