facebook

Troszkę nietypowe świąteczne danie. Plastry schabu duszone w samodzielnie zrobionym sosie BBQ. Kto się skusi i zrobi?:)

 

kotlet_schabowy_barbecue_gotowe1

4-6 cienkich plastrów schabu  sos barbecue: sok z 2 pomarańczy  /  5 łyżek miodu  /  2 łyżki sosu sojowego (ew. magi)  /  2 łyżki octu winnego  /  3 łyżki musztardy francuskiej  /  3 łyżki koncentratu pomidorowego  /  sos worcester (będzie i bez, ale z nim będzie super) – 2-3 łyżki

Plastry schabu oprószyć solą i podsmażyć na patelni z obu stron. Wszystkie składniki sosu wymieszać razem, wlać sos na patelnię z podsmażonym mięsem i dusić razem na malutkim ogniu ok. 15-20 min (pod przykryciem). Podawać z ziemniakami lub ryżem (u mnie z kaszą owsianą).

gotowe 2

Categories: Dania z wieprzowiną

Leave a Reply



× dziewięć = 54