facebook

Dzisiaj coś obiadowego i włoskiego. Super się sprawdza kiedy nie mamy czasu stać przy garach i gotować – to danie szybko się przygotowuje.

 

spaghetti_z_tynczykiem_i_gotowe1

400 g spaghetti  /  puszka tuńczyka   /  200 g pieczarek  /  50 g boczku  /  2 ząbki czosnku  2 łyżki oliwy  /   pół szklanki sosu pieczeniowego  /  60 g parmezanu  /  sól, pieprz

1. Obrane pieczarki oraz pokrojony na cienkie plasterki boczek przyrumienić na oliwie, dodać rozdrobnionego tuńczyka i czosnek roztarty z solą, chwilę podsmażyć, wymieszać z sosem pieczeniowym. Doprawić.

2. Makaron ugotować ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Wrzucić do sosu i dobrze wymieszać.

4. Podawać w nagrzanym naczyniu – posypać wierzch serem.

spaghetti_z_tynczykiem_i_gotowe2

Liczba porcji: 4-5

6 Responses so far.

  1. Housewife pisze:

    Pysznie tu u Ciebie, smacznie i aż chce się jeść :) Już dołączam do grona fanów na facebooku, żeby nie przegapić zadnego przepisu!
    Zapraszam do siebie i pozdrawiam

    Housewife

  2. Weronika pisze:

    Smaczne przepisy i strona pięknie zrobiona :)

  3. cleangoodfood pisze:

    Wygląda super :) Czy do tego dania lepiej dodać tuńczyka w oleju, czy w sosie własnym? Mam wrażenie, że ten w oleju niepotrzebnie „obciaży” danie.

Leave a Reply



8 + = siedemnaście