facebook

Pomysłem na to danie podzieliła się ze mną koleżanka Wiola (chwaliła się, że z mamą na niedzielny obiad go robiła) :) Więc „odgapiłam” i ja też zrobiłam na kolejną niedzielę. Pyszny był to obiadek:)

 

schabowy_pod_pieczarkowa_pierzynka_gotowe1

ok. 0,5 kg schabu  /  ok. 30 dag pieczarek  /  20-30 dag sera żółtego  /  2-3 łyżki majonezu

Pieczarki podsmażyć, doprawić, ostudzone wymieszać z startym serem żółtym i majonezem.

Schabowy pokroić w plastry, rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyć z obu stron na patelni, przełożyć na blachę i nakładać pieczarki z serem. Całość rozsmarować na kotletach. Zapiec do zrumienienia.

schabowy_pod_pieczarkowa_pierzynka_gotowe2

Categories: Dania z wieprzowiną

One Response so far.

Leave a Reply



× 4 = szesnaście