facebook

Co prawda, troszeczkę spóźniłam się z tym wpisem, bo sezon na młode ziemniaczki już dawno się zaczął, ale jeszcze są!:) Przepis ten jest bardzo fajny i dość prosty. Ja go zrobiłam na obiad, ale fajnie się sprawdzi jako drugie śniadanie do pracy czy szkoły.

sandwich_gotowe1

1 kg ugotowanych młodych, małych ziemniaków  /  3 łyżki majonezu  cebula  /  pęczek koperku  /  sól, pieprz  /  op. paluszków krabowych  /  ząbek czosnku  /  łyżka oliwy  /  sok z 1 cytryny  4 chlebki pita  /  1-2 dojrzałe awokado  /  kiełki

Ziemniaki kroimy na połówki i mieszamy z majonezem. Dodajemy posiekaną cebulę, koperek, sól i pieprz do smaku. Paluszki krabowe drobno kroimy, mieszamy z posiekanym czosnkiem, oliwą, sokiem z cytryny. Pitę lekko podgrzewamy (na patelni lub w piekarniku), składamy w dłoni na pół i „na leżąco” zaczynamy wypełniać. Wykładamy plastrami awokado, porcją ziemniaków i paluszkami. Na wierzch idą kiełki.

Źródło:Moje gotowanie 06/2014

Categories: Jarskie, Przekąski

One Response so far.

  1. mopswkuchni pisze:

    Bardzo ciekawy pomysł. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2017 :)

Leave a Reply to mopswkuchni



9 + dziewięć =