facebook

Lekkie danie na lato. Wspaniałego smaku dodaje parmezan. Dodam, że młodej cukinii nie trzeba obierać, gdyż nie ma gorzkiego smaku. Do dania można dodać lekko podsmażoną kiełbasę.

 

2 małe cukinie  /  2 łyżki oleju  2 ząbki czosnku  3 pomidory  300 g makaronu (świderki, penne)  50 g parmezanu  sól,  pieprz

1. Cukinię pokroić w kostkę, usmażyć na rozgrzanym oleju z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku.

2. Do cukinii dodać pokrojone w kostkę pomidory, sól, pieprz, dusić, aż sos zgęstnieje.

3. Tymczasem ugotować makaron, wymieszać z sosem, posypać startym serem.

 

One Response so far.

  1. Kamil Kubala z Facebooka pisze:

    Bardzo mi smakowało :)

Leave a Reply



1 + osiem =