facebook

Dzięki mleku sojowemu osoby nietolerujące laktozy mogą cieszyć się kawą i innymi napojami mlecznymi. Napój jest bardzo słodki. Do sporządzenia tego napoju można oczywiście równie dobrze użyć mleka krowiego. Osobiście wolę mleko sojowe jednak zimne.

 

500 ml mleka sojowego  /  1 łyżeczka esencji waniliowej  4 łyżeczki syropu klonowego  /  mielony cynamon do dekoracji

Umieścić mleko, wanilię i syrop klonowy w rondlu i delikatnie podgrzewać aż do punktu wrzenia. Zdjąć z palnika i spienić mleko za pomocą spieniacza lub trzepaczki. Wlać napój do dwóch filiżanek, posypać mielonym cynamonem lub czekoladą w proszku. Podawać od razu.

 

Categories: Ciepłe

One Response so far.

  1. whiness pisze:

    Słodki kubeczek… A zawartość jeszcze lepsza :) )

Leave a Reply



− cztery = 2