facebook

Rumowe pralinki to deser kuchni austriackiej. Bardzo podobne do bajaderek. Dla wielbicieli takich słodkości jak ziemniaczki czy kasztanki wprost idealne.

 

80 g mielonych migdałów  /  1 gorzka czekolada  50 g cukru pudru  40 g herbatników  50 g masła  2 łyżki rumu   dodatkowokokos, kakao, mielone orzechy, płatki migdałów

Czekoladę topimy w kąpieli wodnej. Masło ucieramy z cukrem pudrem, wsypujemy migdały i pokruszone (na proszek) wałkiem ciastka. Wlewamy rum i czekoladę. Mieszamy, schładzamy w lodówce. Mokrymi rękoma formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w „panierce”. Schładzamy ponownie.

 

One Response so far.

  1. Na widelcu pisze:

    Wspaniały deser, idealny do kawy.

Leave a Reply



+ 1 = pięć