facebook

Polecam na szybki obiad, są mało pracochłonne a zadowolą podniebienie :)

 

450 ml mleka  1 jajko  20 dag mąki  2 małe cebule  25 dag żółtego sera  8 dag masła   8 dużych plasterków szynki  250 ml bulionu warzywnego  sól, pieprz,  gałka muszkatołowa

1. Z 200 ml mleka, 175 ml wody, jajka i mąki przygotować ciasto i usmażyć naleśniki

2. Na naleśnikach rozłożyć plasterki szynki. Każdy posypać startym serem (odłożyć 5 dag). Zwinąć w rulony i ułożyć na posmarowanej tłuszczem żaroodpornej formie.

3. W garnku zeszklić cebulę. Oprószyć mąką, zasmażyć nie rumieniąc. Wymieszać z bulionem i resztą mleka. Sos gotować przez chwilę. Dołożyć 5 dag startego sera. Przyprawić do smaku i polać naleśniki. Posypać resztą sera. Piec 30 mim w 200 st. C.

 

Leave a Reply



osiem − 8 =