facebook

Idealne na przekąskę a także na piknik na świeżym powietrzu. Są szybkie do zrobienia.

 

20130119_134922

ciasto francuskie  kabanosy  /  jajko  /  starty ser żółty

Kabanosy kroimy na 2 cm kawałki. Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty o wymiarach 8cmx8cm. Na każdym kwadracie układamy kabanosa, posypujemy serem i zawijamy (dowolnie).

20130118_154614

Ciasteczka smarujemy rozbełtanym jajkiem.

20130118_160953

Pieczemy w piekarniku w 200 stopniach przez około 15 minut (aż ciasto francuskie się zarumieni).

 
Źródło: we-dwoje.pl
Categories: Przekąski

5 Responses so far.

  1. M.w.Wujek z Facebooka pisze:

    chce jedno :)

  2. Victor pisze:

    ja robilem co takiego z kabanosami maestro. musialem po dwa kawalki klasc bo sa cienkie ale wyszlo puszne ;)

  3. kama pisze:

    Właśnie chciałam spytać czy Maestro nie są za cienkie ;) więc dziekuję Victorze, że napisałeś o tym ;) w takim razie mogę wypróbować przepis ;)

  4. huba pisze:

    Maestro to te biedronkowe kabanosy co ostatnio dosyć często promocjują je ?

  5. plum pisze:

    i promocjuja i reklamuja ;) i warto sprobowac :D

Leave a Reply



+ 5 = jedenaście