facebook

Popularna pasta jajeczna. Zna ją chyba każdy. Ta ma troszkę inną odmianę, bo z dodatkiem curry.

 

  pasta

2 duże jajka  /  1/2 łyżki majonezu  /  1/2 łyżeczki curry  /  1/2 łyżki ziół (zwykle używam kolendry i szczypiorku)

Jajka gotujemy na „półmiękko” przez ok. 4 minuty. Obieramy ze skorupek, rozgniatamy widelcem, łączymy z pozostałymi składnikami, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.

Źródło: blog White Plate

3 Responses so far.

  1. kimek pisze:

    Super pomysł, na pewno będzie smakowało. Ze świeżą bułeczką musi być pyszne.

  2. Marta Ryżek-Kalkowska pisze:

    BARDZO LUBIE PASTY TEGO TYPU :)

  3. Ewelina Marcin pisze:

    bardzo smaczna robię podobną:)

Leave a Reply



6 − = trzy