facebook

Chcesz mieć sprawne, silne mięśnie przez całe życie? Zadbaj o dietę. To, co jest źródłem substancji budulcowych, które zapobiegają utracie masy mięśniowej. Oto najlepsze produkty…

Twarożek nabiał to źródło dobrze przyswajalnego białka. Zawiera wszystkie aminokwasy potrzebne do budowy komórek mięśniowych.

Łosoś tłuste ryby morskie wzbogacają menu w witaminę D. Spowalnia ona przebieg procesów degeneracyjnych w tkance mięśniowej.

Granat zawiera antyoksydanty, które chronią mięśnie przed działaniem wolnych rodników powstających m.in w trakcie wysiłku.

Chuda wołowina ma poro żelaza i cynku, które wspomagają rozbudowę masy mięśniowej oraz witaminę B12 zapobiegającą osłabieniu siły mięśniowej.

Pomarańcze są jednym z najbogatszych źródeł kwasu foliowego. Poprawia on kondycję i wydolność mięśni, zwłaszcza w trakcie treningu.

 

Categories: Ciekawostki kulinarne

Leave a Reply



jeden + = 9