facebook

Niby proste i typowe danie, jednak dla mnie to nowość. W moim rodzinnym domu jadło się taki makaron z serem ale na słodko, z roztopionym masełkiem i cukrem. A mój mąż jadał właśnie taki makaron z serem. Musiałam wypróbować tego nowego smaku… A przy okazji znalazłam go w książce Magdy Gessler „Kocham gotować”.

 

makaron z seem

20 dag makaronu  250 g twarogu  /  200 g skwarek z boczku  pieprz

Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.

Skwarki wytapiamy bardzo powoli, dodajemy sól i pieprz (ja ten tłuszczyk zebrałam wcześniej ręcznikiem papierowym, na co mąż się zdenerwował :) ). Makaron mieszamy ze skwarkami i dodajemy pokruszony ser.

 

One Response so far.

  1. Luka pisze:

    To jeden z moich smaków dzieciństwa, sama też robię, tylko z makaronem pełne ziarno(z lidla jest dobry), mniam :)

Leave a Reply



− jeden = 5