facebook

Popularna surówka obiadowa z białej kapusty.  Czasem dodaję do niej łyżkę majonezu, wydaje mi się wtedy nawet lepsza.

 

surówka

Przepis na ok. 2 porcje:

25 dag białej kapusty  /  10 dag marchewki  /  1 średnia cebula  /  ew. małe jabłko  1/2 łyżeczki soli  /   1/2 łyżeczki cukru  /  2 łyżki oleju/oliwy  /  2 łyżeczki soku z cytryny  /  1/2 pęczka natki pietruszki  /   sól, pieprz

Kapustę, marchewkę, jabłko i cebulę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać z resztą składników. Można dodać łyżkę majonezu.

Wykonanie w Thermomix:

Wszystkie składniki włożyć do naczynia miksującego tak, aby najtwardsze warzywa były na spodzie. Rozdrabniać – czas 10 s, obr. poz. 4.  Kontrolować rozdrabnianie.

 

Będzie mi niezmiernie miło jeśli pozostawisz po sobie ślad w postaci komentarza
Categories: Sałatki

One Response so far.

  1. madlene17 pisze:

    Absolutnie najlepsza surówka do obiadu:)

Leave a Reply



+ 2 = siedem