facebook

Pyszny wafel z mlekiem w proszku i bakaliami. Gruba warstwa masy przełożona jest dwoma waflami. Dawno tego smaku już nie kosztowałam…A to taki typowy wafel z masą z mleka w proszku.

 

wafel

 

opakowanie wafli  /  1/2 szklanki mleka  100 g masła  /  1 szkl. cukru  /  2 szkl. mleka w proszku (dałam granulowane)  /  cukier waniliowy  /  2 łyżki kakao  /  aromat rumowy  /  bakalie (ok.1/2 szkl)

Odłożyć 2 wafle, pozostałe pokruszyć. Zagotować mleko z cukrem, rozpuścić w nim masło. Do lekko przestudzonego mleka partiami dodawać, mieszając, mleko w proszku, kakao, cukier waniliowy, aromat, bakalie  i pokruszone wafle. Masę nałożyć na jeden z wafli, a drugim przykryć. Obciążyć i zostawić do wystygnięcia.

Categories: Bez pieczenia

Leave a Reply



pięć + = 12