facebook

Pasta z wędliny? A czemu by nie? Czasem już się znudzi wędlina w tradycyjnej postaci na kanapce. A w paście jest zmiksowana z jajkiem, cebulą, majonezem i musztardą. Pyszna!

 

pasta w wędliny2

 

30 g cebuli  /  200 g wędliny  /  2 jaja  40-50 g majonezu  /  1 płaska łyżeczka musztardy  sól, pieprz  1-2 łyżki posiekanego szczypiorku

Wszystkie składniki oprócz szczypiorku zmiksować razem na gładką masę. Na koniec dodać posiekany szczypiorek i doprawić do smaku.

Thermomix:

Do naczynia miksującego włożyć cebulę, zmiksować – czas 10 s/obr. poz. 7. Dodać resztę składników i miksować – czas 20 s/obr. poz. 8.

Źródło: „Nowoczesne gotowanie. Thermomix”
Categories: Pasty

Leave a Reply



6 + dziewięć =