facebook

Niby zupa, niby gulasz. Fajne, ciepłe danie na jesienne i zimowe chłody, doskonale rozgrzewa i syci. Aby zaostrzyć smak można dodać kawałek papryczki chilli.

 

forszmak_gotowy1

30 dag pieczarek  /  4 ogórki konserwowe lub kiszone  1 czerwona papryka  /  2 udka z kurczaka  /  4 łyżki koncentratu pomidorowego  /  włoszczyzna  /  sól, pieprz  majeranek  /  1 łyżka mąki  /  łyżka masła

1. Z udek i drobno posiekanej włoszczyzny gotujemy rosół.

2. Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy pokrojoną w paski paprykę oraz ogórki. Następnie osobno podsmażamy pokrojone w paski pieczarki, aż płyn odparuje.

3. Z ugotowanych udek  obieramy mięso i wrzucamy do rosołu. Dodajemy podsmażoną paprykę z ogórkami i pieczarki. Gotujemy ok. 25 min.

4. Do dania dodajemy koncentrat pomidorowy i zagęszczamy mąką rozmieszaną z niewielką ilością wody. Doprawiamy do smaku.

 

forszmak_gotowy2

Będzie mi niezmiernie miło jeśli pozostawisz po sobie ślad w postaci komentarza.

Leave a Reply



osiem − 1 =