facebook

To moje pierwsze spotkanie z surimi. Byłam ciekawa ich smaku, chociaż jestem sceptycznie nastawiona do owoców morza. To połączenie bardzo mi zasmakowało i na pewno nie raz je powtórzę.

 

makaron z surimi

 

10-20 dag paluszków krabowych  /  200 g makaronu  /  100 ml śmietany  /  50 ml białego wina (niekoniecznie)  1-2 ząbki czosnku  natka pietruszki  /  2 łyżki oleju

1. Pokrojony czosnek i łyżkę natki zeszklić na oleju. Dodać pokrojone paluszki krabowe, sól, pieprz i dusić ok. 5 min.

2. Zalać winem, zmieszać ze śmietaną i stale mieszając gotować na małym ogniu, aż sos zgęstnieje.

3. Ugotowany makaron odcedzamy i mieszamy z sosem. Wierzch posypujemy natką.

 

makaron z surimi1

Leave a Reply



8 − trzy =