facebook

To doskonałe (nie tylko na Halloween), gęste, bogato przyprawione latte zawdzięcza swój specyficzny smak słodzonej dyni.

 

125 ml mleka  /  30 g przecieru z gotowanej słodkiej dyni  /  1 łyżka brązowego cukru  /  szczypta cynamonu  /   85 ml świeżo zaparzonej gorącej kawy  /  bita śmietana i cynamon do dekoracji

Delikatnie podgrzać w rondelku mleko, przecier z dyni i cukier oraz cynamon, stale mieszając trzepaczką, aż do zagotowania. Przelać do szklanki i zmieszać z kawą. Przed podaniem pokryć bitą śmietaną i posypać cynamonem.

Przepis na 1 szklankę.

 

Categories: Ciepłe, Napoje

One Response so far.

  1. whiness pisze:

    O, muszę koniecznie spróbować takiej kawy :) Uwielbiam dynię, uwielbiam kawę, więc czuję, że posmakuje mi to połączenie

Leave a Reply



dwa × = 14