facebook

 

krewetki_gotowy_kolarz_na_strone

Kupiłam trochę krewetek z myślą, że zrobię dla męża, bo jakoś brzydziłam się owocami morza. Jednak po przygotowaniu mąż mnie namawiał i namawiał i spróbowałam po kawałeczku :) Co tu dużo mówić – parę sztuk wcięłam i nie taki wilk straszny… :)    A Wy lubicie/jadacie?

20 dag krewetek  /  2 łyżki oliwy z oliwek  /  1 łyżka soku z cytryny  /  2 ząbki czosnku  / 1/2 papryczki chili  /  natka pietruszki  /  1 łyżka mąki  /  olej

Wymieszać w misce oliwę, sok z cytryny, wyciśnięty czosnek, posiekane chili i natkę pietruszki. Dodać krewetki, dokładnie wymieszać i pozostawić w marynacie na 1-2 godziny.  Na dużej patelni rozgrzać olej, krewetki posypać mąką i smażyć przez 2-3 min. Podawać z ćwiartką cytryny.

Categories: Dania rybne, Przekąski

Leave a Reply



× dwa = 4