facebook

Ciastka z kleiku ryżowego są dość popularne. Chyba nie ma takiej osoby co by ich nie znała. Większości z nas kojarzy się zapewne z dzieciństwem.

 

 

20 dag masła   /  1 op. kleiku ryżowego   /  3 jajka  /  1 szklanka cukru  /  2-3 łyżki wiórków kokosowych  /  1 op. cukru waniliowego  /  1 słoik dżemu truskawkowego lub malinowego

1. Z kleiku , masła, jajek, cukrów, kokosu zagnieść ciasto.

2. Z ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. W każdej zrobić palcem wgłębienie.

3. Wszystkie ciastka ostrożnie przełożyć na blachę w odstępach. Piec ok. 20 min w temp. 200 st. C

4. Wyjąć z piekarnika, ostudzić. Na każde nałożyć odrobinę dżemu.

 

ciastka ryżowe2

Czas: 15 min + pieczenie

2 Responses so far.

  1. Weronika pisze:

    Jeju cudne przepisy ! Cudny blog :)

Leave a Reply



siedem × 6 =