facebook

Lubię kapustę zasmażaną. Szczególnie przygotowuję ją zimą. Najlepiej pasuje nam do kotletów schabowych i ziemniaczków.

 

nastronekapusta1

500 g kapusty kiszonej  /  1 duża cebula  /  200 g boczku  kminek  /  olej  /  sól  /   pieprz

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać pokrojony w kostkę boczek (niektórzy dodają też mąkę 1-2 łyżki), a następnie dodać posiekaną kapustę. Doprawić kminkiem, solą i pieprzem. Dusić do miękkości, delikatnie podlewając wodą, żeby kapusta się nie przypalała.

nastronekapusta2

Będzie mi miło jeśli napiszesz czy Ci smakowało :)

Categories: Podhale, Sałatki, Śląsk

5 Responses so far.

  1. Ela Dymart pisze:

    KAPUSTA KISZONA ZASMAŻANA była pyszna ! Zrobiłam ją tak samo jak jest w przepisie na blogu ! Dosmaczyłam ją szczyptą cukru i zaciągnęłam mąką kukurydzianą.Jedna uwaga: uda się tylko wówczas, gdy kupimy dobrą kapustę kiszoną !

  2. Kasia pisze:

    Kapusta kiszona zasmażana jest pyszna. Bardzo smakowała mi i mojej rodzinie. Jedliśmy ją i na obiad i na kolację :)

  3. mikołaj pisze:

    bardzo dobre

  4. Grazyna pisze:

    To jest przepis na kapustę duszoną. Do kapusty zasmażanej robi się zasmażkę na boczku. Są to dwa różne smaki. Pozdrawiam

Leave a Reply



6 − = pięć