facebook

Sobota, dzień wolny, zrobiłam sałatkę podobną do typowej caprese, ale z dodatkiem…ziemniaków. Bardzo ładnie wygląda, nieprawdaż? :)

 

6 ziemniaków   4 pomidory  4 ząbki czosnku   4 kulki mozzarelli   listki bazylii   3 łyżki octu winnego   oliwa   sól, pieprz   oregano

Obrane ziemniaki pokroić w dość cienkie plastry, obgotować chwilkę. Pomidory pokroić w plastry, oprószyć solą, pierzem i oregano, skropić 2 łyżkami oliwy, łyżką octu i odstawić na 15 min.

Pokrojony czosnek zeszklić na oliwie,zdjąć. Włożyć teraz ziemniaki, oprószyć pieprzem, zrumienić z obu stron. Ułożyć na talerzu na przemian wszystko. 2 łyżki oliwy wymieszać z resztą octu, czosnkiem, przyprawić, skropić danie. Udekorować bazylią.

Categories: Przekąski, Sałatki

Leave a Reply



× 7 = czterdzieści dwa