facebook

Przyznam, że trochę bałam się tego połączenia – ryba i ananas… Jednak niepotrzebnie, bardzo nam posmakowało takie jedzonko. Rybę z sosem podałam z ryżem.

ryba_duszona_z_ananasem_gotowe1

4 kostki filetów rybnych  20 dag śmietany 30%  4 łyżki oleju  /  biała część dużego pora  /  4 plastry ananasa  /  8 łyżek zalewy ananasowej  /  2 łyżki posiekanego szczypiorku  2 łyżeczki curry  /  sól

Por opłukać, pokroić w plasterki. Plastry ananasa pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wsypać curry, wymieszać, dodać por, chwilę smażyć. Włożyć filety (mrożone wcześniej rozmrozić) i ananasy, wlać śmietankę doprawioną zalewą i solą. Przykryć i dusić na małym ogniu około 20 min. Gotowe posypać szczypiorkiem.

Źródło: Najlepsze przepisy z ryb i owoców morza

Leave a Reply



5 + dwa =