facebook

Nasze majowe grillowanie. Tym razem nie zwykłe kiełbaski a roladki z kurczaka nadziewane żółtym serem i owinięte plasterkami  boczku. Zachęcam do wypróbowania podczas Waszego grillowania.

 

roladki_z_grilla_gotowe1

2 piersi z kurczaka  8 kawałków żółtego sera (paski ok. 1x1x5 cm)  /  8 plasterków boczku  /  tymianek 

Mięso podzielić w sumie na 8 kotlecików, rozbić lekko na plastry, posypać solą i tymiankiem, zwinąć wkładając do środka kawałek sera. Plasterki boczku przeciąć wzdłuż na pół. Przygotowane roladki owinąć boczkiem, końce założyć za siebie lub spiąć wykałaczkami. Piec na ruszcie ok. 15-20 min obracając z każdej strony.

Categories: Dania z drobiu, Grill

Leave a Reply



9 × jeden =