facebook

To było po prostu bombowe jedzonko. Tak mi strasznie posmakowało, że non stop je wspominam. A że wspomnieniami nie bardzo da się żyć – trzeba będzie niebawem powtórzyć. Sezon się zbliża na świeżą cukinie, bakłażana i paprykę więc trzeba to wykorzystać.

warzywa_w_tortilli_gotowe2

 

4 tortille  /  1 czerwona cebula  /  1 czerwona papryka  /  1 mały bakłażan  /  1 cukinia  /  2 ząbki czosnku  /   3/4 op. fety  /  1/4 szkl oliwy  /  sól i pieprz

1. Rozgrzać piekarnik do temp. 220 st. C. Warzywa pokroić wzdłuż na 8 części. W brytfacne wymieszać wszystkie warzywa z oliwą i zmiażdżonym czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem i piec 15-20 min, aż będą gotowe i złociste.
2. Wyjąć warzywa i odstawić do lekkiego przestudzenia. Następnie jeszcze ciepłe wymieszać z pokruszoną fetą
3. Rozgrzać suchą patelnię i podgrzać na niej tortille z obu stron po ok. 10 sek.
4. Podzielić mieszankę warzywną na 4 porcje (po 2 kawałki każdego warzywa) i ułożyć na środku każdej tortilli. Zwinąć, przekroić na pół i podawać.

warzywa_w_tortilli_gotowe1

Categories: Jarskie, Przekąski

2 Responses so far.

  1. ladylaura. pisze:

    Pieczone warzywa też super ,pycha.

Leave a Reply



dziewięć − 8 =