facebook

Odkąd poznałam ich smak i smak syropu klonowego – stały się moim ulubionym śniadaniem :) Mmmm… takie słodziutkie :) A nie są trudne i raczej składniki zawsze są dostępne w domu. Polecam.

 

Składniki na 2 porcje:

2 czerstwe bułki  /  2 jajka  masło  dodatkowo:  syrop klonowy lub konfitura lub dżem

Bułki pokroić na kawałki. Jajka roztrzepać. Wrzucić bułkę do jajek i dokładnie wymieszać, aby bułka była cała „obtoczona” jajkiem. Smażyć na patelni na maśle, aż będą rumiane. Podawać polane syropem klonowym lub dżemem. Można też zrobić je na słono podając z ziołami.

9 Responses so far.

  1. Przyznam, że nigdy nie pomyślałam, by spróbować takich tostów w wersji na słodko. Wręcz przeciwnie – zazwyczaj do jajka dodaje ostre przyprawy i czosnek, stąd aż cięzko mi sobie wyobrazić słodki smak. ;)

  2. Kasia pisze:

    To ja przyznam na odwrót :) Człowiek jak się przyzwyczai do jednego to trudno mu sobie coś innego wyobrazić :) Może kiedy spróbuję z tym czosnkiem na ostro… Rozumiem, że jajko przyprawiamy?

  3. evemd pisze:

    Witam!
    Twój blog został wyróżniony przeze mnie w Liebster Blog.Więcej informacji na moim blogu: http://gotoweprzepisy.blogspot.co.uk/2012/11/wyroznienie-liebster-blog-i-moje.html
    Pozdrawiam :)

  4. Sonia pisze:

    A gdzie można kupić syrop klonowy?:) w jakimś supermarkecie?:)

  5. Świetna strona, gratuluję znajomości tematu.
    pozdrawiam ————– Klub Atlantis w Lublinie

Leave a Reply



2 + = siedem