facebook

Odkąd poznałam ich smak i smak syropu klonowego – stały się moim ulubionym śniadaniem 🙂 Mmmm… takie słodziutkie 🙂 A nie są trudne i raczej składniki zawsze są dostępne w domu. Polecam.

 

Składniki na 2 porcje:

2 czerstwe bułki  /  2 jajka  masło  dodatkowo:  syrop klonowy lub konfitura lub dżem

Bułki pokroić na kawałki. Jajka roztrzepać. Wrzucić bułkę do jajek i dokładnie wymieszać, aby bułka była cała „obtoczona” jajkiem. Smażyć na patelni na maśle, aż będą rumiane. Podawać polane syropem klonowym lub dżemem. Można też zrobić je na słono podając z ziołami.

9 komentarzy so far.

  1. Inspirowane Smakiem napisał(a):

    Przyznam, że nigdy nie pomyślałam, by spróbować takich tostów w wersji na słodko. Wręcz przeciwnie – zazwyczaj do jajka dodaje ostre przyprawy i czosnek, stąd aż cięzko mi sobie wyobrazić słodki smak. 😉

  2. Kasia napisał(a):

    To ja przyznam na odwrót 🙂 Człowiek jak się przyzwyczai do jednego to trudno mu sobie coś innego wyobrazić 🙂 Może kiedy spróbuję z tym czosnkiem na ostro… Rozumiem, że jajko przyprawiamy?

  3. evemd napisał(a):

    Witam!
    Twój blog został wyróżniony przeze mnie w Liebster Blog.Więcej informacji na moim blogu: http://gotoweprzepisy.blogspot.co.uk/2012/11/wyroznienie-liebster-blog-i-moje.html
    Pozdrawiam 🙂

  4. Sonia napisał(a):

    A gdzie można kupić syrop klonowy?:) w jakimś supermarkecie?:)

  5. impreza w Lublinie napisał(a):

    Świetna strona, gratuluję znajomości tematu.
    pozdrawiam ————– Klub Atlantis w Lublinie

Leave a Reply


Udowodnij, że jesteś człowiek i oblicz poniższe działanie *