facebook

Proste i szybkie danie, a efekt powalający. Spokojnie można je zaliczyć do szybkiego i wystawnego obiadu

medaliony_z_kurczaka_gotowe1

1 filet z kurczaka (na 2 os)  /  2 łyżeczki majonezu  1 łyżeczka musztardy (najlepiej miodowej)  /  2 plastry boczku  /  3 łyżki mąki  /  tłuszcz do smażenia

Filet rozciąć wzdłuż na pół i delikatnie rozbić. Posypać solą i pieprzem z obu stron. Każdy kawałek posmarować łyżeczką majonezu i połową łyżeczki musztardy. Na każdym kawałku ułożyć plaster boczku, spiąć wykałaczką (udało mi się bez), obtaczać w mące i smażyć z obu stron na złoty kolor.

medaliony_z_kurczaka_gotowe2

Categories: Dania z drobiu

One Response so far.

  1. Rzeczywiście proste i smaczne!!

Leave a Reply



2 × = czternaście