facebook

Polubiłam ostatnio obiady w formie domowych burgerów, najczęściej wegetariańskich. Część jemy w domu, a część  mąż bierze do pracy na drugi dzień. Tym razem bajgle nadziane są tuńczykiem wymieszanym z majonezem i serem, który podczas ich zapiekania fajnie się roztapia. Oczywiście jak nie mamy czasu i ochoty tyle siedzieć w kuchni i jeszcze robić bajgle możemy użyć zwykłych kupnych bułek, ale co domowe to domowe…

bajgle_z_tunczykiem_gotowe1

ok. 4 bajgle (przepis/  2 puszki tuńczyka  /  3 łyżki majonezu  /  2 łyżki szczypiorku posiekanego  /  1-1,5 szkl startego sera żółtego

Wymieszać odcedzonego tuńczyka z majonezem i szczypiorkiem. Doprawić. Bajgle przekroić wzdłuż i nałożyć ostrożnie wokoło na dolne części tuńczyka. Posypać serem żółtym, ułożyć na blasze i zapiec aż ser się rozpuści. Posypać szczypiorkiem i nałożyć wierzch bajgli.

Źródło: Przepisy na cały rok

Categories: Początek

2 Responses so far.

  1. favcook pisze:

    Uwielbiam tuńczyka, bajgle wyglądają cudownie!

Leave a Reply



3 × pięć =