facebook

Kolejne moje eksperymenty z rybą… Odkąd mam książkę Najlepsze przepisy z ryb i owoców morza z checią i niecierpliowścią chcę robić i próbować obiadów z rybą. Bo przecież ryba nie jest zła… Wystarczy ją tylko fajnie przyrządzić.

 

filet_z_soli_gotowe1

75 dag ryby o białym mięsie (np. sola, morszczuk)  puszka krojonych pomidorów  1 czerwona papryka  1 cebula  /  2 łyżki tłuszczu  /  2 ząbki czosnku  /  15 dag pieczarek  natka pietruszki  /  sól i pieprz

Pomidory razem z zalewą przełożyć do garnka lub głębokiej patelni. Dodać pokrojoną w paski paprykę, grubo posiekaną cebulę i pieczarki. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 15 min. Dodać posolone filety i dusić pod przykryciem ok. 15 min. Doprawić solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Podawać posypane natką.

filet_z_soli_gotowe2

Categories: Dania rybne

2 Responses so far.

  1. O tak, dobra rybka nie jest zła. Racja że jak się fajnie przyrządzi to można wyczarować pyszne dania!

  2. Jorguś pisze:

    Tak, ryba nie jest zła, a nawet bardzo dobra powinniśmy jeść ryby jak najczęściej, one obniżają cholesterol. Przepis wspaniały. Ja zamiast pomidorów z puszki, dałem produkt z Pińczowa pomidori, zawiera on likopen, który zmniejsza ryzyko chorób nowotworowych. Polecam i pozdrawiam.

Leave a Reply



+ trzy = 12