facebook

Danie kuchni chińskiej. Posmakowało mi, nie powiem :) Lubię w ogóle ananasa w potrawach (nie tylko słodkich). A wiem, że niektórzy nie akceptują połączenia owoców z mięsem :) A Wy lubicie?

 

 

500 g piersi z kurczaka  /  2 łyżki oleju  /  ząbek czosnku  /  2 łyżeczki mąki ziemniaczanej  2 łyżki sosu sojowego  /  mała puszka ananasa (razem z sokiem)

Mięso pokrajać na paski, wymieszać z solą i roztartym czosnkiem, zrumienić na oleju 5 min., posypując mąką. Dodać kawałki ananasa, podlać sokiem z ananasa wymieszanym z sosem sojowym i zagotować. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

 

One Response so far.

  1. katasia pisze:

    Brzmi zachęcająco…

Leave a Reply



osiem + = 10