facebook

Cordon Bleu to nic innego jak złożony na pół plaster mięsa nadziewany szynką i żółtym serem . Można go zrobić praktycznie z każdego mięsa (schabu wieprzowego, piersi kurczaka czy cielęciny jak w oryginale).

cordon_blue_gotowe1

Na każdą porcję po: 1 plastrze mięsa (wieprzowe, drobiowe, cielęcina)  1 plastrze sera żółtego  1 plastrze szynki  dodatkowo:  bułka tarta do obtoczenia  jajko  sól, pieprz

Mięso lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Przykryć plastrami szynki i plastrami sera. Złożyć na pół (tworząc coś na kształt litery D), łączenie lekko pobić tłuczkiem, żeby się połączyło. Obtoczyć w rozmąconym jajku i tartej bułce. Smażyć z obydwu stron, na rozgrzanym oleju z masłem.

cordon_blue_gotowe2

2 Responses so far.

  1. Ania pisze:

    Umieram przed komputerem :) Zdjęcie rewelacja, przepis mega prosty! Zrobię niedługo z piersi z kurczaka :) Dzięki!

Leave a Reply



sześć + 6 =