facebook

Kolejny uwieczniony na zdjęciu (bo koktajle są codzień, tylko zdjęcia nie) zielony koktajl. Tym razem z selerem naciowym, szpinakiem, cytrynką i bananem. I takie tam różne moje dodatki (olej lniany, zarodki pszenne, siemię lniane). Seler naciowy zrobił dużą karierę w Stanach Zjednoczonych, gdzie wykorzystywany jest głównie jako produkt odmładzający i upiększający. Taki sok wykazuje działanie oczyszczające, nawilża skórę i nadaje jej aksamitną gładkość, likwiduje obrzęki i chroni przed wolnymi rodnikami. Na zdrowie!

zielony_koktajl_ze_szpinakiem_gotowe1

Składniki na 2 szklanki

1 łodyga selera naciowego  garstka szpinaku  1 banan  1 cm plaster cytryny (bez pestek i skórki)

Wszystkie składniki włożyć do misy blendera (u mnie Thermomix), dodajemy ewentualne dodatki jak opisałam wyżej, dolewamy wody „na oko” i miksujemy do uzyskania płynnej konsystencji.

Categories: zimne

2 Responses so far.

  1. agniecha pisze:

    czy można trzymać świeżo zrobiony koktajl w lodówce jeżeli tak jak długo

Leave a Reply



6 − = jeden