facebook

Przepis na pieczony schab, który w Kuchennych rewolucjach w  Jaśle zrobił furorę. Ja zrobiłam niestety z połowy porcji. Przepis z książki Kuchenne rewolucje Magdy Gessler.

schab_schabinskiej_gotowe1

1,5 kg schabu  4 ząbki czosnku  3 łyżeczki kminku  1 łyżeczka pieprzu  2 łyżeczki soli

Schab umyć, osuszyć. W moździerzu utrzeć czosnek z solą, kminkiem i pieprzem. Mięso natrzeć przyprawami i wstawić na godzinę do lodówki. Piekarnik rozgrzać do 220 st. C i piec w nim schab przykryty pokrywką żaroodporną lub folią aluminiową przez 20 min. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 180 st. C i piec jeszcze ok. 40 min. Gotowe.

schab_schabinskiej_gotowe2

Leave a Reply



osiem + 6 =